איחוד תיקים

איחוד תיקים

 

איחוד תיקים מהו?

ע"פ סעיף 69 של חוק ההוצאה לפועל, כאשר לחייב יש יותר מתיק אחד בהוצאה לפועל הוא יכול להגיש בקשה לראש ההוצאה לפועל על מנת לאחד את כל תיקיו לתיק אחד כולל העונה לשם "תיק איחוד". בקשת זו עשויה לסייע רבות לחייב אשר מוצא את עצמו שקוע בתסבוכת מול מספר תיקים מול ההוצאה לפועל, כשכל תיק עלול לגזול מהחייב זמן וכוחות נפשיים מול חקירות והליכים משפטיים ארוכי טווח.

אישור תיק האיחוד מותנה בכך שהחייב יעמוד בתשלום חודשי של 3% מסך סכום החוב כולו. במידה והחייב יעמוד בצו התשלומים החודשי ראש ההוצאה לפועל רשאי לתת הוראה אשר תעכב את ההליכים המשפטיים שנפתחו כנגד החייב. במידה והחייב אינו יכול לעמוד בתשלום חודשי זה ייקבעו לו צו תשלומים חודשי מיוחד לפי יכולתו הכלכלית שנקבעת בהתאם להכנסותיו והוצאותיו.

תנאים בבקשת איחוד תיקים

טרם הגשת הבקשה לאיחוד תיקים על החייב לעמוד במספר תנאים מקדימים לדיון על הבקשה. כאמור, על החייב לעמוד בתשלום חודשי של 3% מסך חובותיו. בנוסף לכך, עליו לצרף תצהיר מפורט המציין את מצבו הכלכלי, יכולתו לשלם את החוב, הכנסותיו והוצאותיו שלו ושל בני משפחתו, פרטי חשבון בנק ועוד. כמו כן עליו לחתום על כתב ויתור סודיות על גישה לפרטיו האישיים, נכסים, תביעות משפטיות, חובות וכל מידע הרלוונטי למצבו הכלכלי במשך 5 שנים שקדמו להגשת הבקשה.

רשם ההוצאה לפועל יבצע חקירת יכולת, בה ייעשה בירור ליכולתו של החייב לעמוד בתשלומים ולפרוע את כל חובותיו. במסגרת חקירה זו הרשם רשאי לפנות לכל גורם רלוונטי – מכרים, מעסיקים, שיכול לתת עדות ואינדיקציה ליכולתו של החייב לפרוע את החוב.

איחוד תיקים או פשיטת רגל?

היתרון הגדול של איחוד התיקים, כאמור, מתבטא בכך שהוא חוסך לחייב זמן, משאבים רבים והתרוצצויות מול לשכות ההוצאה הפועל השונות כתוצאה מריבוי התיקים. יתרון נוסף הוא משך התהליך, מדובר בתהליך קצר טווח מרגע הבקשה ועד אישור האיחוד, כך שהוא חוסך לנו זמן רב של אי ודאות, לעומת תהליכים משפטיים אחרים כמו ההליך המורכב והארוך יותר של פשיטת רגל.

להליך איחוד התיקים ישנם גם חסרונות – על חייב בסטטוס מוגבל באמצעים שאושרה בקשתו לאיחוד תיקים חלות מספר הגבלות שונות, כך שטרם הגשת הבקשה יש לבחון היטב את כדאיות האיחוד. בין ההגבלות השונות: עיקול נכסים, ביטול כרטיסי אשראי, עיכוב יציאה מהארץ ועוד. את איסור עיכוב היציאה מהארץ ניתן לבטל ע"י הגשת בקשה באמצעות טופס ביטול עיכוב יציאה מהארץ, בו החייב יציין את הסיבות המיוחדת בגללן הוגשה הבקשה.

הגשת בקשת איחוד תיקים באמצעות עורך דין

סיכויי קבלת בקשת איחוד התיקים תלויה רבות באיכות של הבקשה. כלומר, הגשת בקשה עם מסמכים הכוללים פירוט, דיוק והנמקות ברורות המספקות לראש ההוצל"פ תמונה מלאה של מצב החייב, תגדיל משמעותית את הסיכויים שהוא יחליט לאשרה. מאידך, מסירת מידע שגוי, החסרת מידע רלוונטי והנמקות "חסרות בשר" עלולות להוביל לפסילתה.

עורך דין העוסק בתחום ההוצאה לפועל שולט היטב בנושא ויודע אילו מסמכים והנמקות עשויות להוביל לאישור הבקשה ואילו נקודות עלולות להוות נקודת תורפה בהליך. הלכך, מומלץ מאוד להיעזר בעו"ד, על מנת שייעשה סדר בדברים ויגיש את הבקשה באופן המקצועי ביותר בפני ראש ההוצל"פ.

לייעוץ חינם השאירו פרטים ואחד מנציגנו ישמחו לחזור אליכם
תוכן עיניינים
שתף מידע זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
תחומי עיסוק
×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן