הסדרי חוב
חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי שנכנס לתוקף ב-2019 גרם לשינוי ובמקרים רבים מקל על החייבים, זאת לעומת החוק הקודם שהיטיב בדרך כלל עם הנושים. הסדר חוב מאפשר לדון מחדש בתנאי החובות ומטרת העל שלו היא לשפר את מצב הנזילות של החייב, כך שיוכל להמשיך בעסקיו כרגיל.
מה ההבדל בין הסדר חוב לבין חדלות פרעון?
בניגוד להליך חדלות פרעון, בו החייב צריך לעמוד בצו התשלומים שנקבע לו, בהסדרי חוב מתבצעת הסכמה חוזית בין החייב לנושים על הפחתת שיעור החוב וזאת ללא צורך בהליך חדלות פירעון על מגבלותיו. הסדרי החוב מתנהלים מחוץ לכותלי בית המשפט ויכולים לחסוך טרחה רבה וכמו כן לחסוך כסף רב.
מה המשמעות של החוק החדש?
בחובות הנמוכים מ-150,000 ש"ח הטיפול לא מגיע כבעבר לבית המשפט המחוזי. מי שאחראי על התהליך הוא הממונה על הליכי חדלות פרעון, שנעזר בנאמן. אם העניין מגיע בכל זאת לבית המשפט, על פי החוק החדש, שנחקק ב-2018 ונכנס לתוקף ב-2019, לביהמ"ש יש שיקול דעת גדול יותר, במסגרתו החייב יכול להתמודד בצורה טובה יותר עם נושים, ובמיוחד עם נושים שנוהגים בחוסר תום לב.
למה חשוב להיעזר בעורך דין בהסדרי חוב?
תהליך משפטי של הסדרי חוב נועד לאפשר ללקוחות שלנו להתחיל "לחיות מחדש" לאחר מחיקת ההצמדות והריביות המופרזות. באופן טבעי, קיים חשש של החייב מפני עיקולים ומאסרים, אך הסדר חוב מאפשר להימנע מהליכים של פשיטת רגל וחדלות פרעון. אנו נבצע עבורכם את הפעילויות הרבות הנדרשות, לרבות מו"מ מול נושים, רשויות המס, בנקים וספקים.