חדלות פרעון
תקופת הקורונה גרמה לעלייה בבקשות לחדלות פרעון. בקשות אלו הוגשו כמובן עוד לפני פרוץ המגפה, אך במהלכה המספר גדל וגם חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי שנכנס לתוקף ב-2019 תרם לעניין. נראה שרבים זקוקים לליווי משפטי צמוד על מנת למזער את הנזקים ולקבל הפטר. איך עושים את זה? כל התשובות לפניכם.
מה זה חדלות פרעון?
חדלות פרעון מוגדרת כמצב בו אדם או עסק לא יכול לשלם את חובותיו הקיימים ו/או העתידיים וכי סכום החובות עולה על שווי נכסיו. דיני חדלות פרעון בישראל מסדירים מצב בו החייב לא יכול לפרוע את חובו לנושים.
מה המשמעות של החוק החדש?
החוק החדש נועד להיטיב עם החייב ולעזור לו לבצע שיקום כלכלי על מנת שיוכל לפתוח דף חדש ונקי מחובות. בחדלות פרעון המטרה היא להגיע להסדר נושים ולקבל הפטר שמשמעותו היא מחיקת החובות כלא היו. עם זאת, על החייב לנקוט משנה זהירות, שכן במהלך התהליך הוא עלול להיתקל בצו עיכוב יציאה מהארץ, במגבלות על שימוש בכרטיס אשראי, במגבלות על רישיון הנהיגה ובעיקולים והגבלות שונות.
מה כולל הליך חדלות פרעון?
החייב צריך לעמוד בצו התשלומים שנקבע ואם זה לא המצב הוא עלול להסתכן בביטול הליך חדלות פרעון ובפתיחת הליכים של הוצאה לפועל. הנאמן שממונה מבצע את הבדיקות הדרושות ובמקביל החייב מגיש דוחות מדי חודש ובהם מפורטות הוצאותיו והכנסותיו. לאחר מכן ניתן דו"ח סופי של הנאמן וצו שיקום כלכלי, במטרה להגיע אל ההפטר המיוחל.
למה חשוב להיעזר בעורך דין בחדלות פרעון?
משרד עורכי דין מאיה לביא מתמחה בהגשת בקשה לפתיחת הליכי חדלות פרעון ושיקום כלכלי. המטרה היא שיינתן נגד החייב צו פתיחת הליכים, שמכוחו יעוכבו כל ההליכים המשפטיים שננקטים נגד החייב, לרבות הליכי גבייה. המשרד מעניק ליווי וייצוג משפטי מתחילת ההליך ועד לקבלת הפטר.