למה צ'קים חוזרים ומה אפשר לעשות?

למה צ'קים חוזרים ומה אפשר לעשות?

צ'ק הוא שטר של כסף. לא עגול ונפוץ כמו 20, 50, 100 או 200 שקלים אלא כזה שמופיע עליו סכום הכסף הספציפי שאדם זה או אחר נדרש לשלם. למרות שעם כניסתה של רשת האינטרנט גם לעולם הכספים והכלכלה רואים כיום פחות ופחות שימוש בצ'קים הם בהחלט קיימים עדיין ויש לא מעט פעולות או מצבים שבהם דווקא התשלום בצ'ק הוא הנכון והנוח ביותר. המקבל יפקיד את הצ'ק בחשבון הבנק שלו והסכום הרלוונטי יימשך מחשבון הבנק של המשלם. פשוט ונוח. אך נשאלת השאלה – מה קורה כאשר בחשבון הבנק של המשלם אין סכום הכסף הדרוש?

המשמעות של צ'ק שחוזר

אם אין בחשבון הבנק את יתרת הזכות הנדרשת של גובה סכום הצ'ק לכל הפחות הרי שהצ'ק לא יכובד. גם אם ייראה ברגע הראשון שכן – אחרי יום עסקים בדרך כלל הסכום יוחזר והמקבל ייראה שהסכום נגרע מהחשבון שלו. מעבר לסיבה טכנית שעלולה לגרום לכך – הסיבה הנפוצה בדרך כלל היא היעדר יתרת הזכות הנדרשת. המשמעות היא שלמשלם אין את סכום הכסף לתשלום והוא ימצא את עצמו בחוב. כתלות בגובה התשלום וברצונו הטוב של זה שצריך לשלם לו צריך יהיה למצוא דרך אחרת להעביר לו את הסכום הדרוש. כאשר צ'קים חוזרים כמה וכמה פעמים הרי שיש בזה כדי להצביע על בעיה בהתנהלות הכלכלית.

לא לאפשר מצב של צ'ק חוזר

מי שמשלם בצ'קים ורוצה להתנהל בצורה אחראית ונבונה חייב לדאוג שבחשבון הבנק שלו יהיה הסכום הדרוש לתשלום. יהיה זה מאד לא נעים, לשני הצדדים, אם לא יהיה מספיק כסף בחשבון ויהיה צורך להתנהל במתכונת של גביית חוב. גם נציגי הבנק עלולים לפנות אל בעל החשבון כדי לוודא שאכן הכל בסדר מבחינת ההכנסות שלו, שכן הוא לא היה רוצה שהחשבון שלו חלילה יסומן או יתויג ככזה שעלול להוות בעיה.

מתמודדים על בעיה בחשבון הבנק? פנו לעורכת הדין מאיה לביא וקבלו מידע רלוונטי שיכול לעזור לכם לצלוח תקופה קשה עם הפתרונות המתאימים לכם.

לייעוץ חינם השאירו פרטים ואחד מנציגנו ישמחו לחזור אליכם
תוכן עיניינים
שתף מידע זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
תחומי עיסוק
×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן
קידום עורכי דין